Blogg listad på Bloggtoppen.se

Oxford

Jag behövde varken pass eller visa för att komma in i Oxford, de pratade engelska där och använde sig av brittiska pund.. Det känns som att jag varit utomlands på en dagstripp. För mig är London ett eget land, typ som Vatikanstaten och när jag åker utanför zonerna känns det som att jag hamnar i ett annat land på okänd mark. Trots att det regnat katter och hundar hela dagen hade jag och Anne en fantastisk liten utflykt som berättas bäst med lite bilder.


Efter det vanliga strulet med suspended tubes hamnade jag äntligen på Viktoria station där vi tog bussen mot Oxford. Jag åker hellre buss än tåg, man ser så mycket mer från bussfönstret. Vi har sett gröna ängar, vita får och prickiga kossor. Anne berättade att bor man på landet i Tyskland roar man sig med att välta kor.



Utflykten började med en stadig frukost på Weahterspoon. Anne åt en full engelsk (utan alkohol förstås) och jag åt gröt och scrambled eggs, min favorit.


Kulturella som vi är så tog vi givetvis en historisk guidad tur genom staden. Anne flinar glatt åt guiden. Vi fick en privattur, det var bara vi som var dumma nog att villigt traska runt över kullerstenar och lerpölar men nu vet vi iaf allt om Oxford och universitetet. Jag skulle nästan kunn skriva på mitt CV att jag pluggat i Oxford, eller?



Här pluggade ingen mindre än Bill Clinton.. Fan är det verkligen så han heter?


Efter den guidade turen som varade i två timmar var våra stackars fötter dyngsura och iskalla. Vad passar inte bättre än afternoon tea på englands äldsta och första café?

Scones med clotted cream och jam! And a lovely cup of tea =)



Jag fick med mig två souvenirer hem, ett paraply som det står Oxford University på (ja jag tänker gå runt i London och låtsas att jag är einstein) och ett par gummostövlar från Debenhams. Två regninga souvenirer från ett regnigt Oxford. En otroligt lyckad dag och jag åker mer än gärna tillbaka till Oxford en solig dag. Då vill jag gå på en Harry Potter tur, besöka Oxford Castle och dricka vin i en park. Någon som ska med?

Nu ska jag krypa ner i sängen tillsammans med en bok innan det är dags att sova och ladda för en ny jobbvecka.

Gonatt =)

Live from the bus

Wooooohoo nu är det dags för utflykt! Passet och visa ligger i väskan, jag är laddad för en heldag i Oxford tillsammans med Anne. Vi befinner oss äntligen på bussen från Viktoria to oxford. 16 pund för en tur & retur med oxfordtube, vilket kap :) himmlen ser lite grå ut men det ska nog bli bra ändå. Ha en underbar bank holiday allihopa!

Lunch at Debenhams

Jag hade ju helst velat skriva breakfast at Tiffanys i rubriken men så flådigt har jag det tyvärr inte på en söndag eftermiddag. Jag är på oxford street, jag trodde jag var shoppingsugen men så var nog tyvärr inte fallet. Jag gick in på debenhams för att tömma blåsan då jag kände att min energenivå hade sjunkit drastiskt. Jag började typ svettas och hjärtat bankade snabbare, jag trodde jag kunde lura kroppen, ja jag är nog lite bakfull trots allt. Jag tror tjejen bakom deli disken såg att jag behövde återställa saltnivån i kroppen då hon utan att jag bett om det började ösa på chips på min tallrik. Typiskt britter att äta chips till lunch. I Sverige äter vi bara chips till så ska det låta på fredagkvallar. I min baguette ligger gravar lax som väntar på att få slinka ner i min mage :)

Söndag 29 maj

Godmorgon goingar! Hur mår ni? Jag mår bra trots gårdagens svirande på de två lurviga. Kvällen började med en sofistikerad flaska chardoney på Living Room på Heddon street efter att vi gett upp hoppet om att hitta Agua bar, hur fan kan jag ha glömt bort vart det ligger? Sedan drog vi vidare till Warwick där vi cocktailade, dansade och tonårshånglade, katastrof. Kvällen blev ju inte bättre då jag olyckligtvis råkade ta med mig Anne till en klubb som heter Rumba. Har ni varit där? Gå aldrig dit! En liten källarklubb som luktar öl, svett och satans moster. Vi stannade i 15 minuter innan vi gick för att käka kinamat som troligtvis var kvällens höjdpunkt.





Jag funderar på om jag ska gå och träna alternativt ta en liten shoppingrunda.. Imorgon är det Bank Holiday! Jariiibaa! Jag och Anne ska på utflykt till Oxford =)

Noll teknik

Ar det sa att England ar vastra europas mest outvecklade land nar det kommer till teknik? Hur gor ni internationella overforingar via eran bank? Jag trodde fan inte det var sant nar jag sag pa min internetbank under fliken internationella betalningar dar det enda som star ar att du kan besoka din bank eller ringa for att fa mer information. Det ar ju fan helt sinnes att man inte kan overfora pengar digitalt harifran, vem fasen har tid att ga till banken eller annu varre sitta i telefonko dar formodligen nagon fran ett callcenter i Indien svarar och jag kommer inte forsta anda??!! Det kanns som att jag lever i djungeln ibland. Hur betalar ni andra har i England erat studielan till Sverige? Jag var inne pa lloyds i Crouch End for att gora min betalning, inte fan gick det med de uppgifterna jag hade. Tydligen racker det inte bara med IBAN, BIC och bankgiro, man maste ha massa annan info om banken som CSN anvander sig av. Jag sag ingen info pa CSNs hemsida om vad mer som behovdes vid en internationell overforing an BIC, IBAN och mina personuppgifter. Ja jag ar bitter. Nu maste jag ju fan sjunka sa lagt att jag maste lana pengar av pappa som han kan fora over till svenska konto. Fy fan alltsa. Nu ska jag trana Body Combat! Sitter namligen pa gymmets dator :)

Mooojiiitooo

Oh my life den där behövde jag! Jag hade en otroligt trevlig kväll tillsammans med Anne. Det blev pizza på Bella Italia som sedan avslutades med en drink för att påbörja helgens galej :) nu ska jag se på lite big brother innnan jag kramas med kudden.

Mot covent garden

Har ni märkt att jag med jämna mellanrum glömmer bort att jag har en blogg? Det var ju så kul att mobilblogga när jag nyss skaffat min HTC men som med allt annat tröttnar jag snabbt. Jag befinner mig just nu på ett great best western tåg från jobbet som sniglar sig fram, det luktar bränt på tåget dessutom, tänk om nagon avfyrat en bomb i första klass?! Ve och fasa! Tänk att inte få uppleva denna ljuvliga bank holiday liksom. Någon mer än jag som tycker att de kunde flytta denna bank holiday till hösten istället? Vi har ju haft så mycket ledigt nu på sista tiden. Nagon måtta får det väl ända vara, jag kanske glömmer bort att jag har ett jobb. Jag ska möta upp min kära Anne för lite after work nu med en god matbit i covent garden :)

Festivalliv

Kära vänner, nu går det undan i barnbacken för mig. Jag har levt festivalliv i en vecka, en festival utan tält och musik men med rikliga mängder alkohol, alldeles för lite sömn och mängder av skräpmat. Jag behöver en detox, det är dags att damma av gymkortet och fylla upp vattenflaskan med vatten. Ja imorgon alltså, idag är det ju söndag och då kan man givetvis inte börja en detox. I veckan som gått har det blandats hej vilt med vin, cocktails och whiskey. Ja ni läste rätt, whiskey!? Jag hatar whiskey men vad gör man när vinet inte längre ger någon effekt? Man måste känna effekten när man lever festivalliv annars är det inget riktigt festivalliv. I morse vaknade jag upp på Camillas golv, det gick vilt till igår. Jag och Camilla planerar aldrig våra kvällar i förtid längre, det räcker med ett sms som säger "Vin?" och sen bär det av in i dimman.


Jag tyckte att min väska var ovanligt tung när jag vaknade i morse, öppnade väskan och hittade det här. Det måste varit en bra kväll igår. Inte varje dag man kommer hem med ett halvt kök i väskan. Jag skämms, jag har stulit. Snälla gode gud skicka mig inte till helvetet. Det ligger salt i hela min väska. Nu ska jag ut på äventyr! Tjupp!

I Muswell Hill

Botar bakfyllan på pizza express I muswell hill med camilla. Igår gick det vilt till.

Äppelstund har guld i mun

The moment I wake up, and put on my makeup! I say a little pray for youuuuu! Jag är på ett strålande humör idag som ni kanske märker :) det är fredag för mig idag, jag har semester imorgon. Min älskade vän Math från Slovakien kommer till London ikväll! Eller okej han är från Slovenien, men det är kul att reta honom :P .Det blir utgång ikväll, jag och Camilla ska forfesta med Håkan Hellström, Queen och en vinare. Jag kommer vara helt uppe i varv idag! Jag håller på att längta ihjäl mig efter Math!

Sverige vs Finland

Jag antar att ni redan vet hur det gick i hockeyn igår, om inte så säger väl bilden allt? Som packade sillar i en trång liten burk satt vi på Harcourt arms och hejade på Sverige,, ja förutom Anna då som är finsk. Tydligen hejade vi inte tillräckligt bra, 1-6, vilken hemsk utklassning. Men silver är verkligen inte illa det heller. Vi kan ju trösta oss med att vi var bättre än Finland i eurovision :) Det blev ett glas vin för mycket igår känner jag just nu, det här kommer bli en lång dag. För några helger sedan när arsenal spelade så såg jag stora skyltar på en pub där det stod "only arsenal supporters", jag tänkte att Harcourt arms också kunde införa något sådant? "only for Swedes".. ja alltså Anna blev ju så satans mallig när Finland vann och det vill jag ju inte vara med om igen ;) Jag tror minsann jag får ta och slänga iväg ett litet mail med mitt förslag hehe..

Den lilla blå

Jag glömde ju berätta att jag hittade en klänning till slut igår. Den är inte svart, tadaaa! Köpt på new look for endast 25 pund, vilket kap :) älskar den blå färgen.

söndagsflanerande

What's up? Jag står i crouch end och väntar på camilla, vi ska flanera I crouch end med en Starbucks i handen. Vad bättre kan man spendera en söndag med? Sverige måste vinna hockeyn ikväll, min finska vän Anna ska med oss till Harcourt arms och kolla. Jag kommer avlida långsamt om hon blir mallig. Jag kommer givetvis bli mallig om Sverige vinner men det är ju en helt annan sak ;)

Eurovision song contest

Jag vill adoptera honom! Eric Saade alltså.. Vilken show han bjöd på igår! Vi var i svenska kyrkan och hejade på honom, rösträknandet var olidligt spännande, Eric låg i ledningen ett bra tag innan Azerbadjan sköt ifrån och till slut vann. Han fick en välförtjänt tredjeplats, det känns som en vinst även om han inte kom etta, han kan vara stolt! Jag har ont i händerna efter allt apploderande typ. Jag hade hoppats på att han skulle komma på top 10, jag var optimistisk när jag sa att han blir top 5, den bästa placeringen sen 1999, helt fantastiskt! Men vad hände med Irland? Jag trodde de skulle vinna, jag måste ju erkänna att jag gillar deras låt :P Nästa år får tametusan Irland ge 12 poäng till Sverige, ge och ta lite liksom =D

Efter eurovision tog jag och Camilla ett tyst glas vin i Crouch end. Ikväll blir det hockey på Harcourt Harms, det kommer antagligen bli minst lika spännande som eurovision. Sverige-Finland woop woop woop!



Nu ska jag titta på lite Big Brother innan jag beger mig till gymmet för ett bodypump pass =)

Dags för lunch

Åh vilket härligt väder vi har det här i London, riktigt vårväder. Jag sitter på en trappa i solen på en gata bakom oxford street och äter en liten lunch från marks & spencer. Skönt att komma ifrån folkvimlet lite. Ikväll blir det eurovision i svenska kyrkan, heja Eric saade :)

Hästklänning?

Min jakt av söta och somriga klänningar går lite sådär.. det där med hästar är inte riktigt min grej längre..

Mot oxford street

Ballerinaskorna är på, oxford street här kommer jag hej och hå! Ja alltså man måste ju ha bekväma skor när man ska shoppa :P Jag vill shoppa somriga klänningar, jag har alldeles för många svarta I min garderob, jag behöver färg!

På gymmet såklart :p

Vart annars befinner jag mig en lördag förmiddag än på gymmet? Hade tänkt att gå på body pump halv 11 vilket är ganska sent på morgonen tycker jag men antagligen behövde min kära kropp vila lite extra så jag gav henne sovmorgon. Det fick bli ett senare pass helt enkelt, provade ett pass jag aldrig varit på förut 15/15/15 heter det, alltså 15 min aerobic, 15 min step och15 min styrka. Helt fantastiskt roligt var det, svettigt och bra! Tänkte springa 15 min på bandet efteråt så att det blev en tömmas workout men redan efter 3 min fick jag ett sjukt javla håll som gjorde att jag vek mig dubbelt. Någon som vet hur man orkar stå emot hållet utan att känna dodslangtan? Det får bli lite shopping på oxford street istället :)

Balettdansösen

Jag satt i en halv livstid i morse och bloggade om hur mycket jag älskade balettlektionen jag var på igår men typiskt nog så försvann min internet connection nar tåget åkte genom en tunnel. Hur som haver så var jag iaf på en balettlektion på virgin I moorgate. Poshare gym får man leta efter. Jag är 24 år och har tagit min första balettlektion, är inte det typ 20 år för sent? Men vem har sagt att man inte kan lära gamla hundar att sitta :P Det var så otroligt avslappnande, pianomusiken fick mig att släppa all stress, det var precis vad jag behövde i mitt fullspackade schema. Idag har jag haft mängder att göra på jobbet, jag älskar att vara upptagen och få känna mig lite viktig :) Just nu sitter jag på tåget från jobbet, jag ska möta upp camilla för vi ska se på semifinalen av eurovision song contest I svenska kyrkan, hoppas de har kanelbullar :)

11 maj 2011

Jag forsov mig idag! Jag klädde på mig, sminkade mig, plattade håret och packade ner gym kläderna på 20 minuter! Håll era hästar! Jag brukar alltid gå upp en timma innan jag ska gå för det värsta jag vet är att stressa på morgonen, man vill ju inte hinna bli svettig innan man ens hunnit med första bytet pa tuben. På tal om svett så måste jag nog minsann ta av mig min kavaj ni. Sådarja. Hur som haver så hann jag med mitt tåg ändå, jag sitter på tåget och längtar efter gröt. Varför är det alltid kaos på paddington stationen under rusningstid? Folk armbagas för att komma upp I trapporna. På morgonen finns det inget som heter brittisk vänlighet. Min största skräck på morgonen är att få någons väska med kardborrattiraljer på ( satan vilket konstigt ord men ni fattar vad jag menar) slagen mot mina ben så att jag får stora revor i mina strumpbyxor. Hellre att jag får någons kaffe over mig än en reva i mina strumpbyxor. Dock har jag alltid ett par extra med mig nerslangda I väskan... Hoppas ni får en bra dag! Kram på er.

Båtkåt

Är jag en tönt om jag älskar båtar? När jag och Camilla var i Camden i söndags satt vi och tittade på när kanalbåtarna slussade. Jag skulle absolut kunna bo på en båt, tänk att vaggas till sömn varje natt av vågor som kluckar mot båten. Ååå vad jag skulle vilja spendera sommaren i Sverige på en båt i en sjö, jag vill ligga på båten med ett metspö och dra upp abborrar som jag sen ska grilla, ett glas vitt på det också.. Men näe så blir det ju antagligen inte i sommar. Det blir ett ångande hett London.. Tror ni man kan fiska aborre i Serpentinen i Hyde Park? I sommar vill jag åka till engelska kusten och engelska landsbygden varje helg, jag klarar inte av London på sommaren, jag måste kunna andas. Jag tänkte bjuda på några bilder från Camden, inte illa för att vara tagna med en htc va?





Jag tokälskar den här sista bilden, jag skulle vilja förstora den och hänga upp på väggen. Den ser så härligt romantisk ut. Jag får lite Venedig-känsla.

Boot camp passet jag var på ikväll har jag bara en sak att säg om.. fy sjutton vilken kraftansträgning! Nu ska jag borsta tänderna och dra täcket över huvudet :)

Gonatt mina goingar!

Mot gymmet!

Sitter just nu på tåget från jobbet mot paddington, jag ska gå på boot camp passet i mayfair som jag gjort till en vana varje tisdag. Jag ska träna ikväll och imorgon också och sedan funderar jag på att ta en vilodag pa torsdag och gå till svenska kyrkan istället och se när Eric saade kvalar sig in i eurovision, för visst kommer Han komma vidare? Nu är jag framme I paddington, hörs sen!

Tantfika

Det bästa fikat är väl ändå det klassiska fikat? Te och sockerkaka för att hålla energin på topp resten av dagen, riktigt tantfika minsann.

Solen skiner himmelen är blå

.....vad det är skönt att leeeeeva dåå! Jag vaknade av att solen sken in på mig genom persiennerna, jag tror tillochmed jag drog lite på smilebanden innan jag slog upp ögonen. Solen gör mig verkligen glad, jag tycker inte ens tagresan till jobbet känns dryg längre, det säger mycket om mitt humör ska jag saga er. På tal om tåg så är jag sugen på en 10 dagars tagluff ute I Europa I sommar, frankrike, Italien, Monaco... Någon som vill följa med? Sist jag var ute och tagluffade gjorde jag det själv så denna gången skulle det vara kul med en kompanjon :) Jag luffade genom Danmark, Tyskland, Tjeckien, Österrike och Schweiz, det var helt fantastiskt. Salzburg var höjdpunkten på resan, helt otroligt vackert. Man kan få tag på billiga biljetter med ryanair från stanstead till Salzburg, en weekend hade suttit fint. Jag vill se berg! Hoppas ni alla far en bra dag idag!

Tack Londonsvenskar…

… för att ni är tillbaka! Ett London utan londonsvenskar är som ett  internet utan facebook, eller nja nu kanske jag tog i lite väl mycket men som ett internet utan google är det åtminstone. På tal om google så var det där jag hittade londonsvenskar för länge, länge sen, jag googlade London + Svenskar, det var på den tiden man var tvungen att skriva ett + mellan orden för att sökmotorn skulle hitta något. Nu behöver man ju inte ens stava rätt eller använda mellanslag för att man ska få fram allt man behöver, typ som londonsvenskar som kommer upp på sök nummer 1 om man googlar ”svennar i världsmetropolen”. Du googlar på det nu va?

Hur som haver så ska jag ta er tillbaka 6 år i tiden då londonsvenskar.com hade sina glansdagar. Londonsvenskar var som Lunarstorm, fast blått istället för orange, man kunde skriva gästinlägg och massa annat lattjo lajbans. Utan londonsvenskar hade jag inte överlevt en dag i London då jag för 6 år sedan flyttade till London för första gången, 18 år gammal, en centimeter kortare, osäker, naiv och med ett engelskt ordförråd som sträckte sig till ”Hi whats your name? My name is Angelica and my favourite colour is green”…  Hur tusan skulle jag ha skaffat vänner på den tiden utan Londonsvenskar? Jag var aupair och efter ett tag tröttnade jag på att bara umgås med barn.. Det var så otroligt enkelt att hitta vänner på londonsvenskar, somliga blev det bara en kort fika med medans andra hängde man med i vått och torrt, viktigast var att veta att vi alla satt i samma båt, svenskar i London med ett otroligt behov av att klaga på brittiskt väder, brittisk levnadsstandard, saknaden av filmjölk och stoltheten över IKEA.. sedan kan vi väl alla refrängen på Mamma Mia?

Jag vart mäkta besviken när jag flyttade tillbaka till London för ca 10 månader sen och upptäckte till mitt förtret att Londonsvenskar var borta.. hur skulle jag nu veta vart midsommarfirandet ägde rum? Men vet ni vad kära läsare? Det finns ett otroligt gäng som jobbat hårt för att få londonsvenskar uppe igen, wooohooo trumvirvel för er! Nu hoppas vi på många långa år tillsammans med londonsvenskar, ett londonsvenskar som är snyggare än aldrig förr!

Jag ska erkänna en sak för er.. jag var vän med hon som för 6 år sedan skrev ett inlägg på londonsvenskar och frågade om man kunde läsa Aftonbladet på nätet i London. Hon var blond. Jag tror inte på att man blir som dom man umgås.. Det kändes skönt att släppa denna bomben.

En sista grej bara, ni glömmer väl inte att googla på ”svennar i världsmetropolen”? Tänkte om ni kanske ville läsa om Svennar som lever rock n roll liv i världsmetropolen Östersund…

Med detta lilla inlägg tar jag på mig nattmössan, stoppar tummen i munnen och säger sov gott.

 

Jag tillsammans med mina vänner som jag lärde känna genom Londonsvenskar 2005.


Öm i kroppen

Aj a aj vad det där body pump passet kändes I min kropp. Jag har en grym traningsvark i mina armar och brostmuskler sen gårdagens pass men likt forbannat var jag påt idag igen. Igår körde jag extra tyngder så idag lättade jag på vikterna och övade teknik, det känns nog fan mer då eftersom man koncentrerar sig på minsta rörelse. Om jag ser resultat? Jag har norra Londons bredaste axlar.. Nu ska jag gå förbi sainsburys och se om jag hittar något proteinrikt att äta.

Inga inlagg publicerade?

Är det någon mer än jag som har problem med blogg.se för tillfället? Mina inlägg från igår har inte blivit publicerade.. nåväl de kommer väl upp förr eller senare. Måndag igen mina kära vänner. Vad otroligt lätt det är att komma iväg om mornarna när solen skiner och himmelen är blå, jag har så gott som glömt bort hur segt det brukade vara att vakna I vintras när det var så kallt och mörkt. Jag älskar våren. Sverige vann hockeyn i lördags, yippie! Det innebär mindre jobb för mig. Hur stor är oddsen att de slår Kanada ikväll? Jag har aldrig förr varit så insatt I hockey som jag är nu. Internationella hockeyförbundet borde ge mig en extra slant I plånboken typ. Nu ska jag dricka mitt tea och rulla vidare mot jobbet. Det går som på räls.

Jag är som en man fast med bröst

Ni som känner mig vet hur otroligt oteknisk och ohändig jag är, jag kan inte bygga ihop möbler från IKEA, jag kan kanppt spika upp en tavla på väggen, ibland är det knappt så att jag kan låsa upp dörren för att inte tala om hur många virus jag har på min dator som jag inte vet hur man får bort... Kom hem från Camden, städa köket och mitt rum, tänkte tvätta men mina flatmates kläder låg i tvättmaskinen helt ocertifugerade, dyblöta med andra ord,, nåväl tänkte jag och hoppade över tvättandet, tänkte göra mig en kopp te, vattenkokaren fungerade inte, typiskt tänkte jag och knäppte upp en diet coke istället, la mig på sängen tillsammans med datorn, upptäckte att det var dags att ladda batteriet, men vafan sladden är ju redan i!? Åh nej, något drastisk har hänt typ som att vi har glömt att betala elräkningen.. Men lamporna i taket fungerar ju.. Jag skickar iväg ett sms till en av mina två flatmates, han är en man, jag förklarade situationen, väntade 20 minuter, fick inget svar. Jag såg livet passera förbi, jag såg ljuset i tunneln, ingen dator ikväll, ingen smartphone laddad, inget batteri på min smartphone så att jag kan sätta alarmet och vakna imorgon, jag kände hjärtat bulta snabbare och svetten började sippra i tinningarna på mig..

Då kom det upp en glödlampa över huvudet på mig. Elskåpet. Det måste finnas en magisk knapp att trycka på. Jag letade upp elskåpet, det var lätt att hitta, klättrade upp på en stol, tittade på knapparna, jajamensan där har vi problemet tänkte jag högt för mig själv, en av knapparna har hoppat ner till off-läge, jag sträcker mig allt jag kan för att nå, jag är en dvärg, jag når inte, springer och hämtar en penna och yes det är precis så pennan når fram. Klick sa det när jag tryckte. Satte på datorn och såg de ladda, elektriciteten var tillbaka, jag sträckte lite extra på mig, klappade mig själv på bröstet som bara karlar gör när de gjort nåt de är stolta över. Jag, den mest otekniska och opraktiska människa på denna jord fixade elektriciteten.

Jaaa okej då, jag har varit med förr.. Hemma hos min pappa händer detta jätteofta, alltså typ om man dammsuger samtidigt som diskmaskinen är på, då dör allt. Jag är nästintill en certifierad elektriker.

Dagen i Camden var alldeles underbar! Jag gjorde ett mobilinlägg när vi var i Camden men det verkar tyvärr inte kommit upp :( Men här kommer några bilder iaf :)

Vi köpte cupcakes, så farligt goda! Jag köpte en med rabarber i, det smakade svensk sommar :)

Ett måste när man är i Camden är en flarra färskpressad apelsinjuice!

Nu är helgen slut, hoppas ni haft en lika bra helg som mig <3



I Camden


Titta solen har kommit! Jag och Camilla sitter vid little Venice I Camden och njuter av solen som tittade fram. Undebart!

Söndagsplanen

Och söndagsplanen är att åka till Camden market och flanera tillsammans med Camilla. En ytterst trevlig idé som hon kom på! Hoppas den här dagen blir lika trevlig som gårdagen, jag älskar att turista i min egen stad. Finns det ett Starbucks i Camden?? Jag förtjänade ju en chai tea latte idag.. Fast vet ni vad jag mest är sugen på? Skräpmat från matstånden på marknaden. Man kan äta sig mätt på smakprov... jag är sugen på färskpressad apelsinjuice också.. Fan jag är nog sugen på allt just nu. HUNGRIG!


Jag har låtit både levern och hyn fått vila denna helgen. Ingen alkohol, inget smink. Jag kommer känna mig som en ny och pigg människa imorgon när jag kommer till jobbet. Man skulle nästan kunna tro att jag varit på SPA weekend :P

Pump it up

Det finns fan inget bättre än att se musklerna pumpa! Jag har nyss varit på världens skönaste body pump pass, jag tog I som aldrig förr och det var antagligen det bästa jag presterat någonsin. Nu kommer jag vara glad for resten av dagen :) Jag tillochmed fortjanar en chai tea latte. Varför har jag inte fler nyktra helger? Det är ju great :P Nu ska jag hoppa in I duschen här på virgin I holloway, mitt home gym.

Museum of London

Åh vilken underbar dag det blev igår! Jag och Camilla spenderade nästan 3 timmar på Museum of London, mitt absoluta favoritmusem tillsammans med Vasamuseet i Stockholm :P Nu kan vi allt om London, från Jesus tid på stenåldern till indiska ballerinaskor 2009. Efter museumet käkade vi mat på Weatherspoon på Edgware Road. Jag trodde jag var sugen på beef burger, händer inte varje dag minsann, beställde en beef burger, funderade över varför jag inte beställde chicken burger istället, jag tror jag är 70% vegeterian, jag är ingen beef burgare. Inne på Weatherspoon gjorde jag och Camilla dagens goda gärning, dels för att få oss själva att må bättre och dels för att vi ju fakiskt är genomgoda människor. Bredvid oss sitter ett äldre par, alltså när jag säger äldre menar jag verkligen äldre, gubben måste varit runt 90 och gumman nånstans mellan 70 och 80. De var det finaste par jag någonsin skådat. Gubben drack vin och gumman drack vatten när plötsligt gubben välter ut sitt vinglas.. ja alltså det kanske inte låter så mycket som en story det här men till saken hör den att servitören som kom fram och torkade av bordet inte erbjöd sig att hämta ett nytt glas vin till gubben. Vi satt och väntade på att någon snäll liten själ i personalen skulle fyllt upp glaset på nytt, det är ju så lätt hänt att sånt händer. Där sitter det vackra paret som tagit sig ut en lördageftermiddag för att njuta och bara vara och så händer det där, Camilla fällde en tår, det gjorde ont i hjärtana på oss, stackars stackars gubbe och gumma, dumma dumma personal. Vi klarade knappt av att sitta kvar då vi beslutar oss för att skramla ihop våra mynt och köpa ett nytt glas vin åt gubben. Och åh vad glada paret blev, det var uppskattat, Camilla kunde torka tårarna, våra hjärtan slutade värka, vi kommer antagligen båda två komma till himmelen.. Man blir gladare av att ge and att få tralalalala som Munken och Kulan brukade säga..

Nog om det, nu ska jag förbereda mig för Body Pump!


Jag provar brandhatt och vattenhink på Museum of London



Dagen avslutades med tårta som vi hittade på Tesco, den var på REA, £2, vilket kap. Jag älskar REA-tårtor. Bröllopstårta, jag åt Williams huvud, det var gott.

on the road again

Nu är vi på väg till London museum! Snälla gode gud, ge oss monsunregn och svarta moln.

Som en liten fisk

Simning blev det till slut, jag har plaskat runt som en liten sjostjarna med två ben och två armar. Simmade pa virgin i crouch end och åh vilken underbart fräsch pool. Jag har varit lite off på simningsfronten sen jag blev antastad av en av badvakterna på willesden spoertcenter men nu är jag back in the lane och är mer pepper på simning än aldrig förr. Jag tränade benmusklerna genom att använda mig av en flytplatta att hålla i så att bara benen fick arbeta. Hoppas på traningsvark i morgon :) Nu har jag kommit fram till camillas dörr, jaaa jag bloggade ju samtidigt som JAG gick, två flugor i en smäll kallas det :P Hon bor bara ett stenkast från crouch end så det är ju praktiskt iaf. Nu blir det museum för hela slanten!

Saturday, all my troubles seem so far away..

Gomorron, gomorron hör fåglar sjunga, hör fåglarna sjunga i kör!!! Nä jag hör nog fan inga fåglar sjunga i kör, jag kan sen en grå strimma smyga in mellan persiennerna. Det blir ingen dag på stranden idag iaf eftersom molnen inte dragit förbi... ojoj vad snitsig jag är så här på morgonkvisten ;) Igår efter jobbet mötte jag upp Anne, Camilla och Bromnie och drog och käkade på Vapiano på Great portland street, pimms, pizza och pannacotta. Det blev bokstaven P:s kväll. Trevlig kväll som fick sluta tidigt då vi alla var trötta efter efter veckan.

Nu sitter jag i sängen och äter frulle, jajamensan här är det fint, inte varje dag man gör det *host, host*.
Idag blir det en museumdag med Camilla, jag älskar museum. Jag är sugen på Museum of London, det är mitt absoluta favoritmuseum i London. Men först ska jag hitta på något kul att träna.

Vad ska ni göra idag?

Från det kungliga bröllopet

 



Inte latt alla ganger

Hur illa ar det nar man måste Google translata Canada? Nu vet jag iaf att på svenska stavas det med k. Helt forstaligt ar det väl ändå att jag var tvungen att även translata Switzerland.. det stavas ju onekeligen komplicerat. Jag vill ju inte att ni hemma I Sverige ska borja undra vad det ar for nya länder som spelar mot Sverige I hockeyn. Schwaiz liksom, vad ar det for javla land?

Utkast: Maj 6, 2011Fredag jag är kär

Haha jag sitter på tåget på väg till jobbet och skrattar högt för mig själv åt en lasares kommentar, haha Pippa Pitt. Ja alltså om kates syster Pippa hade gift sig med brad Pitt då hade jag bytt karriär och börjat jobba på Se&Hör. Mrs Pippa Pitt sågs hand i hand med unge prins Harry på nattklubb I östra London, Brad Pitt är i tårar. Haha det där är min torra humor. Jag har en känsla av att det kommer bli en bra dag idag. Det är freeeedag! Jag ska tametusan ha en fry up på jobbet, eller nja kanske inte så mycket fry up för mig då det enda jag gillar av den engelska frukosten är svamp och scrambled egg. Nu ska jag sluta skriva och istället dricka mitt te som förhoppningsvis har svalnat och titta ut genom tagfonstret. Kram på er :)

Inget vidare...

Njaa asså det där gick ju inte alla tiders som Charles Dickens brukade säga. Till att börja med så hade jag glömt mina strumpor och alla vet väl hur osskont det är? Det ar ingen Swedish massage så att säga. Nä fy tusan för svettiga fötter I jympaskor. Som om inte det vore nog så fick jag håll redan I första låten tack vare att jag inte kunde stå emot hungern innan passet då jag tryckte I mig en brodbit och en drickyoghurt innan passet. Jag får håll alldeles för lätt, hellst ska jag träna med kurrande mage för att orka. Virgin gym notting hill har medlemsparty på lördag, kanske borde man gå? För er som missade förra inlägget så har jag nu alldeles for länge babblat strunt om body attack passet jag nyss var på.

Som en kung

Jag älskar det kungliga mottagandet som man får på alla virgin gym. Vill du ha en eller två handdukar? Gärna fler så jag kan använda en till varje kroppsdelar att torka mig med. Jag är så glad att jag joinade virgin, jag kan gå till I stort sett alla virgins i London. Jag prövar ett nytt gym varje dag :) just nu befinner jag mig på virgin i notting hill, det är enormt! Nu ska jag studsa in på mitt body attack pass;)

Punchpass och Bröllopsbilder

Åh vilket skönt pass jag varit på ikväll, jag har gått på punch (alltså inte drycken) nu i 4 veckor varje onsdag och idag var det absolut det bästa passet. Damen (ja hon var av en äldre årsmodell) som jag boxades med hade utan tvekan stått i boxningsringen förr, hon visste vad hon gjorde och hon gav mig jättebra kombinationer med kuddarna att slå på, MEN mina ungdomliga armar och unga hjärta var uthålligare än hennes men fan när jag är i hennes ålder ska jag också vara så där fit ;) Instruktören på punchpasset är dessutom inte helt fel att vila ögonen på mellan varven.. lalala.

Jag kan inte förstå att det redan är torsdag imorgon! Helt sinnes. Sverige måste vinna hockeyn annars kommer jag få en massa extra jobb att göra. Hur höga tror ni oddsen är att Sverige vinner?

Vill ni se de få bilderna jag tog från det kungliga bröllopet i fredags? Jag glömde ju bort att berätta för er om intervjun som jag ställde upp på! Jag blev intervjuad av en amerikansk tidning, de frågade vad jag tyckte om pussen på balkongen. Nä fy fasen sa jag vilken besvikelse. Vad hände med kyssen i kyrkan? You may now kiss the bride? Det kom ju tametusan aldrig, jag började fan gråta av besvikelse. Hur som haver så fick pussen på balkongen inga höga rescensioner av mig, lite mer action kunde de väl bjuda på?! ;) Just det ja, bilder var det..

Drottningen anländer i kyrkan! Vi var i Green Park bredvid Buckingham Palace och tittade på storbildsskärmen.

Anne med en brittisk reklamflagga.

Pippa the Bridesmaid.. haha vilket jävla namn. Betyder inte det typ k****a på norrländska?


And here comes the bride! Så otroligt vacker klänning. Jag tycker bättre om Kates klänning än vad jag tyckte om Viktorias förra året.


Damdamdidaaam!

Nu ska jag leta söta sommarklänningar och snygga skor på nätet. Jag ska fantisera lite :P

Oh nej

Vad är grejen med signal failures? Är det någon gubbe som sitter i ett kontrollrum och trycker på knappar? Den gubben borde isf skaffa sig ett nytt jobb. Han gör så jag kommer försent till jobbet. Sitter på tåget nu och har ett enormt grötbehov. Hoppas den här dagen blir bättre än gårdagen...

Morgonens bild

Jag tog en bild i morse på paddington stationen som jag skulle haft till mitt inlägg i morse men fan jag fattar ju inte hur man mobilbloggar med bilder, jag måste nog googla :P Hur som haver så kommer bilden här! Det är ett tåg haha


Jag tycker min smarta smartphone är ganska smart och så tar den snygga bilder. Synd bara att den verka vara lite för smart för mig för att jag ska kunna använda den.. Mind the gap!

Surpuppan i egen hog person

I vanliga fall brukar sol, manniskor runt omkring mig och ett rejalt traningspass fa mig pa bra humör men det enda som hjalpte idag var en chai tea latte fran Starbucks. Nu kanner jag mig lite lagom harmonisk, lite gravad lax pa det nar jag kommer hem och jag kanske till och med borjar dra pa smilebanden. Det var skont med ett boot camp pass men det kanske hade varit battre med ett danspass en bitter dag som denna. Na fan skarpning angelica, sluta gnall innan du forlorar alla dina lasare som du jobbat sa hart for att fa :)

Back to business, eller hur var det?

Jag har en riktig dalig dag, jag orkar knappt med MIG sjalv alltsa. Efter jobbet ska jag dra till virgin gym i mayfair och ga pa ett boot camp pass, jag ska svettas ut mitt bittra humör. Varfor gar det inte ladda upp bolder fran mobilen pa blogg.se Jag gick ju upp en igar :(

Back to business

Klackarna ar pa, ryggen ar rak, naglarna skulle behova ett extra lager, fransarna ar målade och ja jag antar att jag kanner som resterande morgonpendlare. Jag ar trott, det kanns i kropp och knopp att man blivit alldeles for bortskamd med all denna ledighet. Varken pa kings cross eller paddington kunde man kanna av nagon rusning, folk gick som i en liten vankande ankrad utan att verka bry sig ett skvatt on man anlander pa kontoret i tid. Just exakt sa kande jag dar jag stod likt en zombie pa tuben med nasan uppkord i en kontorsgubbes eau de cologne doftande armhala. Men jag ar i tid, jag sitter pa taget pa vag till jobbet nu. Fotterna ar redan trotta i klackarna, ryggen borjar krokna, naglarna behover fortfarande ett extra lager, fransarna ar tunga, men vet ni vad? Det ar skont att vara back in business igen.

Jag testar att lagga upp en bild fran min nya mobil


Underbar helg

Tänkte bara kika in lite snabbt och berätta vilken underbar långhelg jag har haft, en härlig blandning mellan kungligt bröllop, träning, fest, chill och goda vänner. Imorgon är det jobb igen, men jag är inte bitter. Haha igår kväll när jag och mina vänner var ut hörde vi några svenskar som försökte lära en hemlös att sjunga "Du ska veta att jag saknat dig", det tyckte jag var humor.


Anne och Anna. Det blev förfest hemma hos Anna som igår flyttade in i sin nya lägenhet bakom Debenhams på Oxford street, jättemysig lya med högt i tak och enorma fönster + en liten balkong. Där ska jag hänga ofta :P


Champangen flödade.. eller kanske inte för min del. Är det bara jag som inte tycker om champange? Nä tacka vet jag vitt, billigt vin.


Mina kära vänner =)

Nu ska jag sova och förhoppningsvis vakna upp pigg och utvilad.

Body attack

Hujedamig vilket pass jag var på i morse! Body attack, utan tvekan det jobbigaste passet jag varit på på väldigt länge men kul var det! Har aldrig svettats så mycket i hela mitt liv. Efter passet satte jag mig och bubblade lite i jaccuzzin, fett nice var det. Jag är sugen på vin så nu ska jag fixa mig och sedan ut för att göra stan :P

Mot Islington

ÅÅÅÅ jag har värsta söndagsmorgonplanen, nej jag ska inte till söndagsskolan idag, jag ska ta bussen till Islington och träna på Virgin gymmet där. Jag ska på ett Body Attack pass klockan 10 och gissa vad jag ska göra sen? Bikinin ska packas ner och jag ska sitta och bubbla i Jaccuzzin och svettas lite i bastun. Jag hörde en liten fågel viska i mitt öra att Virgin i Islington is the place to be så nu är det upp till bevis då =)

Ha en underbar första maj allihop =)

RSS 2.0